Terug
Gepubliceerd op 27/03/2023

Besluit  Gemeenteraad

ma 20/03/2023 - 20:00

Speelpleinwerking - Huishoudelijk reglement speelplein 't Wrikkelgat

Aanwezig: Koen Decleir, Voorzitter gemeenteraad
Karolien Damman, Burgemeester
Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie, Lynn Vermote, Christine Logghe, Schepenen
Marc Vulsteke, Luc Vandermeersch, Ronny Vierstraete, Jelle Vercoutere, Paul Kimpe, Birger Debacker, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Laurens Vandewalle, Stijn De Neve, Iris Plaisier, Rita Tyvaert, Steven Provoost, Mark Pollentier, Tim Deweerdt, Veerle Vanslembrouck, Gemeenteraadsleden
Sara De Meyer, Algemeen Directeur
Aanleiding, feiten en context
  • Het huidige huishoudelijk reglement en ordereglement i.v.m. de speelpleinwerking en jongerenwerking is verouderd. 
  • De laatste aanpassingen aan het huishoudelijk reglement speelpleinwerking 't Wrikkelgat Kortemark dateren van 10 februari 2014.
  • Er wordt voorgesteld om een nieuw huishoudelijk reglement (inclusief ordereglement en reglement jongerenwerking) goed te keuren met ingang van 1 april 2023
Relevante documenten
  • Laatst goedgekeurde huishoudelijk reglement voor speelpleinwerking in de gemeenteraad van 10 februari 2014
  • Laatst goedgekeurde ordereglement in de gemeenteraad van 10 februari 2014
  • Laatst goedgekeurde huishoudelijk reglement voor jongerenwerking in de gemeenteraad van 10 februari 2014
  • Voorstel vernieuwd huishoudelijk reglement speelpleinwerking en jongerenwerking
Juridische overwegingen
  • Decreet lokaal bestuur 22 december 2017 en latere wijzigingen
Publieke stemming
Aanwezig: Koen Decleir, Karolien Damman, Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie, Lynn Vermote, Christine Logghe, Marc Vulsteke, Luc Vandermeersch, Ronny Vierstraete, Jelle Vercoutere, Paul Kimpe, Birger Debacker, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Laurens Vandewalle, Stijn De Neve, Iris Plaisier, Rita Tyvaert, Steven Provoost, Mark Pollentier, Tim Deweerdt, Veerle Vanslembrouck, Sara De Meyer
Voorstanders: Koen Decleir, Karolien Damman, Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie, Lynn Vermote, Christine Logghe, Marc Vulsteke, Luc Vandermeersch, Ronny Vierstraete, Jelle Vercoutere, Paul Kimpe, Birger Debacker, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Laurens Vandewalle, Stijn De Neve, Iris Plaisier, Rita Tyvaert, Steven Provoost, Tim Deweerdt, Veerle Vanslembrouck
Onthouders: Mark Pollentier
Resultaat: Met 22 stemmen voor, 1 onthouding
Besluit

 

Artikel 1: De gemeenteraad keurt volgend reglement goed met ingang van 1 april 2023:

 

Huishoudelijk reglement Speelplein ’t Wrikkelgat

Algemeen

Artikel 1:          Verantwoordelijke: Gemeentebestuur van Kortemark, College van Burgemeester en Schepenen, Stationsstraat 68 in 8610 Kortemark.

Locaties:                                                         Kortemark:

                                                                        Ontmoetingscentrum De Kouter,

                                                                        Ichtegemstraat 2a in

                                                                        8610 Kortemark

 

                                                                        Kortemark: (enkel in de zomervakantie voor de kleuters)

                                                                        Turnzaal GBS De Kreke,

                                                                        Torhoutstraat 46 in

                                                                        8610 Kortemark

De locatie kan door het college van burgemeester en schepenen aangepast worden in het kader van overmacht/dringende werken. De locatie van de jongerenwerking hangt af van de activiteiten.

 

Hoofdstuk 1: Algemene organisatie

Artikel 2:          De speelpleinwerking staat open voor alle kinderen vanaf het 2e kleuter (men moet effectief reeds gestart zijn in het tweede kleuter en zindelijk zijn) tot en met het 6e leerjaar afgewerkt. (Zomer na het 6e leerjaar nog toegelaten). De speelpleinwerking gaat door gedurende de paasvakantie en de vakantiemaanden juli en augustus tijdens weekdagen. Er is geen speelpleinwerking op 11 en 21 juli en 15 augustus. 

 

                                                           De dagindeling is als volgt:

                                                           06u30 – 8u00: vooropvang

                                                           08u00 – 9u00: inschrijving + opvang

                                                           09u00 - 10u15: activiteit

                                                           10u15 - 10u30: voormiddagpauze

                                                           10u30 - 12u00: activiteit

                                                           12u00 - 13u30: middagpauze + opvang

                                                           13u30 - 15u00: activiteit

                                                           15u00 - 15u15: namiddagpauze

                                                           15u15 - 16u00: activiteit

                                                           16u00 – 16u15: 4 uurtje

                                                           16u15 - 17u00: uitschrijven en opvang

                                                           17u00 – 18u30: naopvang

  

De kinderen nemen hun boterhammen mee. Er wordt gezamenlijk gegeten om 12.00 uur. Kinderen die over de middag naar huis gaan, worden opgehaald tussen 12u en 12u15. Kinderen die na de middag toekomen op het speelplein komen toe tussen 13u en 13u30.

Deze regeling kan worden aangepast naargelang de omstandigheden. Op sommige dagen kan een speciale activiteit georganiseerd worden bv een uitstap.

 

Artikel 3:          De deelnameprijs staat vermeld in het retributiereglement van de gemeente Kortemark. In de deelnameprijs zijn 1 koek/stuk fruit/ijsje en 1 sapje ingerekend. Voor uitstappen kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden.

 

Artikel 4:          Er kan iedere weekdag op het speelplein aangemeld worden zonder voorafgaande inschrijving. Komt een kind voor het eerst naar de speelpleinwerking dient een registratiefiche ingevuld te worden.

Het deelnamegeld wordt per maand afgesloten. Er kan nooit deelnamegeld van de vorige maand teruggegeven worden of overgeschreven worden naar de volgende maand.

 

Artikel 5:          Tijdens elke activiteit is er een EHBO-rugzak aanwezig.

 

Artikel 6:          Rechten en plichten van de gebruikers:

  1. De deelnemers aan de speelpleinwerking mogen gebruik maken van alle speeltuigen, het volledige sportterrein (met uitzondering van de tennisclub) en het materiaal dat ter beschikking gesteld wordt door de monitoren.
  2. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het materiaal, de beplanting en dergelijke met respect behandelen en alle afspraken correct naleven. Er wordt verwacht dat de kinderen zich beleefd gedragen, waar ze zich ook bevinden. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de monitoren.
  3. Geen enkele vorm van agressie (verbaal en/of fysiek) wordt getolereerd.
  4. Kinderen mogen geen zaken of materialen meebrengen die als gevaarlijk kunnen beschouwd worden. Indien dit toch gebeurt, worden deze materialen, door de monitoren, in bewaring genomen gedurende de hele activiteit.
  5. De kinderen mogen niet zonder toestemming de terreinen van het speelplein verlaten.
  6. Eigen spelmaterialen (bijvoorbeeld ruilkaarten, skateborden,…) zijn verboden op het speelplein. Een Skatebord kan wel als vervoersmiddel dienen, maar zal bij aankomst worden bijgehouden door de hoofdanimator.
  7. Tijdens uitstappen dragen deelnemers en begeleiders altijd een fluohesje.

 

Artikel 7:          Niet-betaling van de facturen van het jaar ervoor kan dat leiden tot het definitief schrappen van de kinderen uit onze werking. Er kunnen geen attesten ingevuld worden van mutualiteiten en er kan ook geen fiscaal attest opgemaakt worden.

 

Artikel 8:          Wij geven alle kinderen alle kansen om een leuke zomer te beleven op onze speelpleinwerking. Toch zijn we soms genoodzaakt om in te grijpen. Nadat er reeds enkele keren zelf met het kind in gesprek werd gegaan en er geen beterschap merkbaar is, worden de volgende stappen genomen:

  • EERSTE waarschuwing: Het kind wordt door de hoofdanimator ingelicht dat het gedrag werd besproken met de jeugdconsulent. De hoofdanimator licht de ouders in bij het ophalen of telefonisch.
  • TWEEDE waarschuwing: De ouders worden ingelicht door de jeugdconsulent over het gedrag van hun kind op de speelpleinwerking. We plannen een gesprek in tussen de ouders, kind, hoofdanimator en de jeugdconsulent om de situatie te bespreken.
  • DERDE waarschuwing: Het kind wordt tijdelijk geschrapt van de ledenlijst van het speelplein. Wanneer de tijdelijke schorsing (maximum 1 week) afloopt kan het kind terugkomen naar het speelplein na een gesprek met de ouders en de jeugdconsulent. De jeugdconsulent beslist over de tijdelijke schorsing.
  • Het kind vertoont geen aanpassing van gedrag na een derde waarschuwing: Het kind wordt definitief geschrapt van de ledenlijst van het speelplein.

Wanneer kinderen een reëel gevaar vormen voor andere kinderen of animatoren kan het desbetreffende kind zonder voorgaande waarschuwingen tijdelijk of definitief geschrapt worden van de ledenlijst van het speelplein.

Het schrappen van een kind op de ledenlijst gebeurt telkens na overleg tussen de jeugdconsulent, de schepen van jeugd en de algemeen directeur of diensthoofd vrije tijd.

 

Artikel 9:         Kinderen melden zich bij de (hoofd)animator die aan de ingang zit wanneer ze toekomen.  Wanneer kinderen worden opgehaald komt het kind ook eerst langs de (hoofd)animator die instaat voor het uitschrijven. In geen geval mogen kinderen zonder iets te laten weten opgehaald worden of vertrekken naar huis.

 

Artikel 10:        Het gemeentebestuur sluit een verzekering af voor de ingeschreven kinderen en voor hun begeleiders.

De deelnemers zijn verzekerd tegen ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels tijdens de werkingsuren van de speelpleinwerking (dus niet voor zaken van materiële aard, zoals het verlies van een bril, beschadiging van kledij ...)

 

Bij een ongeval wordt de familie of contactpersoon verwittigd die met het kind naar de dokter kan gaan. Bij een noodgeval kan het speelplein zelf de ambulance bellen.

De jeugdconsulent, moet van het ongeval op de hoogte gesteld worden. Hij geeft de verzekeringsdocumenten mee en zorgt er voor dat de verzekeringsmaatschappij ingelicht wordt.  De verzekeringsdocumenten moeten ingevuld worden door de behandelende arts.

De verzorgingskosten worden eerst betaald door de familie/contactpersoon van het betrokken kind, die na tussenkomst van het ziekenfonds kan terugvorderen van de verzekering.

 

Artikel 11:       De leeftijden van de verschillende leeftijdsgroepen worden zo strikt mogelijk gevolgd. Per uitzondering kan er hiervan afgeweken worden na overleg met de ouders.

 

Artikel 12:       GSM’s en andere multimedia zijn niet toegelaten op de speelpleinwerking. Deze kunnen meegenomen worden voor de verplaatsing naar het speelplein, maar bij aankomst wordt de gsm door de hoofdanimator in bewaring genomen.

 

Artikel 13:       Indien er medicatie toegediend moet worden tijdens de werking, wordt dit schriftelijk aan de hoofdanimator gemeld en geef je de medicatie aan de hoofdanimator af bij het toekomen op de werking.

 

 

Hoofdstuk 2: Afspraken voor de monitoren van de speelpleinwerking en jongerenwerking

 

Artikel 14:         De monitoren zijn stipt op tijd aanwezig op de locatie waar ze van dienst zijn. Indien monitoren te laat aanwezig zijn, wordt een schriftelijke waarschuwing gegeven. Meermaals te laat komen kan aanleiding geven tot gepaste maatregelen. Het uurrooster van de monitoren wordt tijdig op papier bezorgd, telkens de week voorafgaand aan de werking.

 

Artikel 15:         Vanaf 06u30 worden kinderen opgevangen en wordt alles in gereedheid gebracht om met de activiteit te kunnen starten om 09u00. Zodra de kinderen in de locatie toekomen, houden één of meerdere monitor(en) toezicht. De kinderen mogen nooit zonder toezicht gelaten worden.

 

Artikel 16:         ‘s Morgens en ‘s middags worden de aanwezigheden gecontroleerd en genoteerd op lijsten.  Dit is belangrijk voor de verzekering. De aanwezigheden moeten zeer nauwkeurig genoteerd worden: een kind dat niet op de lijst staat is niet verzekerd.

 

Artikel 17:         De kinderen die tijdens de middag op het speelplein blijven, brengen hun boterhammen mee.  Er wordt stipt om 12u00 gezamenlijk gegeten. De monitoren blijven ter plaatse voor permanentie en helpen waar nodig. Om 13u30 wordt opnieuw gestart met de activiteiten.


Artikel 18:         De monitoren blijven (eventueel in een beurtrolsysteem) ter plaatse zolang er kinderen zijn en tot de locatie is opgeruimd. Er mag nooit een kind achterblijven zonder bewaking. Mocht dit toch gebeuren, kunnen tegenover de monitoren maatregelen genomen worden, gaande van een waarschuwing, schorsing of ontslag. Deze maatregelen worden in de evaluatie opgenomen.

 

Artikel 19:         Elke morgen worden de aanwezigheden op het speelplein genoteerd door de hoofdanimator. Alle aanwezigheidslijsten worden bijgehouden en op het einde van de vakantie aan de jeugdconsulent gegeven.

 

Artikel 20:         Er wordt geen geld ontvangen op de speelpleinwerking. Alles gebeurt via facturatie op het einde van de maand of bij het digitaal reserveren (uitstap).


Alle bestellingen van materiaal, drank, ... gebeuren wekelijks op donderdag tijdens de wekelijkse vergadering bij het indienen van het programma.

De monitoren zorgen zelf voor wegwerpmateriaal dat nodig is voor de activiteiten (WC rolletjes, karton, vodden, plastiek flessen, restjes wol ...).

 

Artikel 21:         Wekelijks wordt op donderdag een infovergadering georganiseerd waarop het programma voor de komende week van het betrokken centrum wordt besproken. Tijdens de vergadering wordt de werkingsweek geëvalueerd en wordt de komende week voorbereid.

 

Artikel 22:         De kinderen mogen tijdens de uren van de speelpleinwerking nooit zonder begeleiding buiten het terrein.

 

Artikel 23:       Tijdens de voormiddagpauze krijgen kinderen een drankje van de speelpleinwerking. Bij het 4-uurtje zal een koek of stuk fruit uitgedeeld worden. De (hoofd)animator laat tijdig weten aan de jeugdconsulent wanneer de voorraad koek/drank/ijsjes/… bijna op is.

 

Artikel 24:       Naast de vaste activiteiten (sportinitiatie, uitstappen e.d.), bereiden de monitoren zelf hun programma voor. Er wordt een gedetailleerde voorbereiding gevraagd: soort activiteit, voor welke groep, plaats, timing, accommodatie, ... Die individuele voorbereiding wordt iedere maandag door de monitoren aan de hoofdanimator afgegeven.

Bij die voorbereiding moet ook een lijst opgemaakt worden met de materialen die gebruikt (en aangekocht) moeten worden. De materialen die aangekocht moeten worden (die niet meer voorhanden zijn in het centrum) moeten duidelijk aangeduid worden. Ook de hoeveelheid dient duidelijk vermeld te worden. Spreek af met de verschillende groepen in hetzelfde centrum.

Ook het gebruiksmateriaal als rietjes, vuilniszakken, plakband ... moeten hierbij aangeduid worden.

De afgesproken programma’s moeten zo strikt als mogelijk gevolgd worden. Naar aanleiding van die programma’s worden boodschappen gedaan. Dit wordt (in principe) niet meer gewijzigd in de loop van de week.

 

Artikel 25:       De monitoren zien erop toe dat de kinderen geen schade aanrichten aan de gebouwen en aan het spelmateriaal.

De monitoren dragen zorg voor het aangeboden materiaal. Het lokaal moet regelmatig grondig opgeruimd en schoongemaakt worden.

 

Artikel 26:       Er wordt verwacht dat de kinderen zich beleefd gedragen, waar ze zich ook bevinden. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de monitoren.

 

Artikel 27:       Er geldt een strikt rook -en alcoholverbod tijdens de werkingsuren van de speelpleinwerking. Roken kan enkel in de pauzes met medeweten van de hoofdanimator, buiten het zicht van de kinderen en buiten het speelplein domein/de speelpleininfrastructuur.

 

Artikel 28:       De animator zorgt minstens voor:

  • Het voorbereiden van activiteiten
  • Het begeleiden van activiteiten
  • Het opruimen van de locatie
  • Het animeren van kinderen
  • Het voorzien van de nodige materialen voor de activiteiten
  • Het troosten van kindjes die verdriet of pijn hebben
  • Ingrijpen bij conflicten tussen kinderen
  • Spreken op en sanctioneren van ongepast gedrag door kinderen
  • Voorzien van opvang voor en na de werking

 

Artikel 29:       De hoofdanimator zorgt minstens voor:

  • Registraties, ook van de voor- en naopvang
  • Nodige boodschappenlijstjes
  • Uitstappen/ inschrijvingen bijhouden
  • Het materiaalbeheer
  • Wekelijkse vergadering voorbereiden en leiden
  • Registratiefiches behandelen
  • Informatie doorspelen aan ouders (signalisatie aan de bureau)
  • Het nemen van foto’s en plaatsen van updates op de sociale media
  • Het begeleiden van het animatorenteam en ondersteunen bij voorbereidingen van activiteiten
  • Bijhouden van de EHBO-rugzak

De in te vullen lijsten moeten heel nauwkeurig bijgehouden worden.

 

Artikel 30:       Animatoren worden per week aangesteld op het speelplein. Enkel vanwege overmacht (doktersbezoek, school,…) kan er voor 1 dag gewisseld worden met iemand anders. Hiervoor is een bewijs van overmacht noodzakelijk.

 

Artikel 31:       De monitoren zijn iedere dag van hun tewerkstellingsperiode aanwezig op het speelplein. Wisselen van periode kan enkel indien beide animatoren hiermee instemmen, de jeugdconsulent dit goedkeurt en een bewijs van overmacht voorgelegd kan worden.

 

Artikel 32:       De monitoren en kinderen zijn verplicht een fluo-jasje te dragen wanneer ze zich in het verkeer begeven.

 

Artikel 33:       Bij vaststelling van schade aan speeltoestellen moet dit direct schriftelijk en met beeldmateriaal gemeld worden aan de jeugdconsulent.

 

Artikel 34:       Het gebruik van gsm tijdens de werking is niet toegestaan. De hoofdanimator kan hier een uitzondering voor maken.

 

Artikel 35:       Het maken van beeldmateriaal van kinderen op de speelpleinwerking is verboden. Enkel met het fototoestel van de organisatie zelf kan er beeldmateriaal vastgelegd worden. Er is ouderlijke toestemming nodig vooraleer er beeldmateriaal van kinderen gemaakt en gedeeld mag worden.

                        Het delen van beelden uit de speelpleinwerking waar kinderen op vertoond worden delen op de eigen sociale media is verboden.

 

Artikel 36:       In januari kunnen kandidaat-animatoren solliciteren voor de speelpleinwerking in de paasvakantie. In februari en maart kan dit voor de zomervakantie. Solliciteren is mogelijk via de gemeentelijke website van Kortemark.

Aanstellingen gebeuren na de sollicitatieperiode. Bij de aanstelling wordt er rekening gehouden met relevante ervaring en eerdere evaluaties (al dan niet positief), de aangegeven periodes (continuïteit op het speelplein). 

 

Artikel 37:       Solliciteren voor verschillende functies op het speelplein kan onder specifieke voorwaarden

  • Hoofdanimator
    • Je bent in het bezit van een attest ‘animator in het jeugdwerk’.
    • Je bent minimaal 18 jaar oud.
    • Je hebt minimaal 2 zomers ervaring op het speelplein. Hiermee wordt bedoeld dat je minimaal 1 week als animator op het speelplein stond in 2 verschillende zomervakanties.
  • Animator
    • Je bent in het bezit van een attest ‘animator in het jeugdwerk’.
    • Je bent minimaal 16 jaar oud.
  • Vrijwilliger
    • Vanaf het jaar dat je 16 jaar wordt.
  • Stagiair
    • Je hebt met succes een cursus ‘animator in het jeugdwerk’ gevolgd.
    • Je beschikt over een KAVO-ID.

 

Artikel 38:       Kandidaat hoofdanimatoren en animatoren dienen een uittreksel van het strafregister voor te leggen om aangesteld te kunnen worden.

 

Artikel 39:       Selectiecriteria: Wanneer er tussen sollicitaties een keuze gemaakt moet worden, zal er rekening gehouden worden met volgende criteria

      • Ervaring op de speelpleinwerking, in een jeugdvereniging, bij (sport)kampen of in de buitenschoolse kinderopvang.
      • Voorgaande evaluaties van de laatste 2 jaar
      • Beschikbaarheid over langere periodes (meerdere weken na elkaar)

 

 

Hoofdstuk 3: Huishoudelijk reglement jongerenwerking

 

Artikel 40:         De jongerenwerking wordt georganiseerd voor alle jongeren, uit Kortemark, van 13 tot en met 16 jaar (reeds gestart in eerste middelbaar tot en met zomervakantie tussen vierde en vijfde middelbaar). De jongerenwerking bestaat uit enkele activiteiten voor de eerstgenoemde doelgroep tijdens de maanden juli en augustus.

De uurregeling van de activiteiten is afhankelijk van de geplande activiteiten.
Alle informatie betreffende de jongerenwerking is te verkrijgen op de gemeentelijke jeugddienst: tel.: 051 56 61 08, mail: jeugd@kortemark.be.


Artikel 41:         Het programma van de activiteiten wordt vooraf opgesteld door de jeugdconsulent.

Het programma wordt op voorhand uitgebreid bekendgemaakt.


Artikel 42:         De jongeren kunnen zich inschrijven aan het vrijetijdsloket op het Brouwersplein en via de gemeentelijke webshop, voor zowel de gemeentelijke als de intergemeentelijke activiteiten van de jongerenwerking. De inschrijving is pas geldig na betaling. Als een activiteit volzet is, wordt voorrang gegeven aan de jongeren die eerst inschreven en betaalden. Een annulatie van een inschrijving, moet 3 dagen vóór de betrokken activiteit gemeld worden. Zo niet, kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. (bij uitzondering van overmacht zoals ziekte kan het bedrag alsnog teruggekregen worden na vertoon van een officieel document). Enkel jongeren die betaalden voor de activiteit kunnen deelnemen.


Artikel 43:         Van de jongeren wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan het spelaanbod, dat ze zich tegenover de begeleiders kameraadschappelijk gedragen, en dat ze zich houden aan de geldende afspraken. Geen enkele vorm van agressie (verbaal en/of fysiek) wordt getolereerd.   


Artikel 44:         Bij eventuele ziekte, ongeval of beschadiging tijdens de werkingsuren, wordt onmiddellijk de verantwoordelijke monitor gewaarschuwd, die de nodige maatregelen neemt en de jeugdconsulent op de hoogte brengt. Ingeval van beschadiging, kan aan de aanrichter schadevergoeding gevraagd worden.


Artikel 45:          Wij geven alle jongeren alle kansen om een leuke zomer te beleven op onze jongrenwerking. Toch zijn we soms genoodzaakt om in te grijpen. . Nadat er reeds enkele keren zelf met de jongere in gesprek werd gegaan en er geen beterschap merkbaar is, worden dezelfde stappen genomen als artikel 8 van dit reglement.


Artikel 46:        Het gemeentebestuur sluit een verzekering af voor de ingeschreven kinderen en voor hun begeleiders.

De deelnemers zijn verzekerd tegen ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels tijdens de werkingsuren van de jongerenwerking (dus niet voor zaken van materiële aard, zoals het verlies van een bril, beschadiging van kledij ...)


Artikel 47:   Bij activiteiten die een hele dag duren, brengen de jongeren en animatoren hun lunch mee.


Artikel 48:       Het huishoudelijk reglement kan ten allertijd ingekeken worden op de speelpleinwerking, bij de jeugddienst en op de gemeentelijke website. Bij deelname aan de speelpleinwerking verbinden ouders, kinderen en monitoren zich automatisch aan dit huishoudelijk reglement.